Zendesk SPF en Email Security

Volgen

Algemeen

Zendesk ontvangt en verstuurd standaard email via support@jouwdomein.zendesk.com.

Wil je email versturen vanaf een eigen e-mailadres, zoals support@jouwdomain.be, dan dien je voor je dit email adres kan gebruiken enkele DNS aanpassingen uit te voeren:

Toevoegen e-mail adres

1. Open https://jouwdomein.zendesk.com/agent/admin/email
  2. Klik op Adres toevoegen om een emailadres toe te voegen

Zendesk Bronnen

Aanpassen DNS Records

Zendesk vereist een aantal aanpassingen aan je DNS records zodat Zendesk email kan versturen vanaf jouw domeinnaam en emailadres zonder dat deze mails als spam aanzien worden door de ontvanger.

Als voorbeeld nemen we support@domain.com. Je dient in de voorbeelden hieronder enkel domain.com aan te passen naar jouw domain naam.

SPF Record

Heb je nog geen SPF Record?

Voeg een DNS TXT Record toe:

v=spf1 include:mail.zendesk.com ~all

Heb je al een SPF record?

Als je bvb GSuite of Office365 gebruikt voor uitgaande email, dan heb je vaak al een bestaand SPF record. In dat geval voeg je in diezelfde regel gewoon include:mail.zendesk.com toe.

v=spf1 include:_spf.google.com include:mail.zendesk.com ~all

CNAME Records

Zendesk vereist ook 4 CNAME records zodat ze in jouw naam email kunnen uitsturen vanaf jouw server:

Host Value TTL
zendesk1.domain.com mail1.zendesk.com 1H / 3600Sec
zendesk2.domain.com mail2.zendesk.com 1H / 3600Sec
zendesk3.domain.com mail3.zendesk.com  1H / 3600Sec
zendesk4.domain.com mail4.zendesk.com  1H / 3600Sec

Domain Verification

Wanneer je op een emailadres aanklikt op de admin pagina van Zendesk zie je daar een waarschuwing staan dat je DNS niet correct werd ingesteld.

In de bovenstaande twee stappen configureerden we al 2/3 van de nodige aanpassingen.

De laatste aanpassing die dient te gebeuren is een toevoeging van een Verification Record.

• Klik op de Details knop naast de foutmelding
  • Onderaan de details zie je een zendesk_verification record staan met een value:
  • Maak in je DNS settings een TXT record aan met volgende waarde:
Host Value
zendesk_verification de uniek code die je ziet op de Zendesk pagina

Zendesk bronnen

Controle

Eens alle records (SPF, Verification, CNAME) zijn aangemaakt druk je op Retry

Als alles correct is ingesteld en geupdate werd (dit kan tot 1u duren), zouden alle checkmarks groen moeten worden:

Ondervind je alsnog problemen? Neem contact op met Premium Plus via de Contact knop rechts onderaan deze pagina!